12 Aralık 2018 Çarşamba

Parisli bir taksinin çeşitleri ve özellikleri

Görünüyor - bir taksi, Afrika'da bir taksi. Fakat Fransa'nın başkentinde, bu tür bir ulaşımın kendine özgü özellikleri vardır ve bunlardan bahsetmeye değerdir
Her şeyden önce sarı arabalara bakmayın. Bu kanarya rengi, New York'un bir sembolü, ama Paris değil. Üstelik, aracın belirli bir rengine hiçbir eki yoktur ve bu nedenle taksinin altında farklı renkteki ampullerle Taksi Parisien yazıtının tepesine dikkat etmek daha uygun olacaktır.
Paris taksileri üç tiptir, fakat şehri kullanmak en iyisidir, özel veya yasadışı taşıyıcılar bazen uzun süredir beklenen bir yolculuğun ruh halini ve izlenimini bozar.
Yasallaştırılmış taksi üzerinde, zarif çok renkli lambalara sahip geniş bir fenerin göründüğü yerdedir. Onu seçerek, akıllıca davranıyorsunuz, çünkü bu, en fazla ödeme riski olmayan en güvenli seçenektir ve olması gerekenden daha fazla ödeme yapmak için ilçe yollarında kesinlikle şanslı olmazsınız.
Bu tür arabalarda bir yolculuk için hem nakit hem de kredi kartı alın, daha sonra şoför kontrol etmelidir.
Yanlış olmamak için, resmi Paris taksisinin kimlik işaretlerine dikkat edin:
  • Yazıt Taxi Parisien ile çatıda fener
  • Vurgulanan tarife ile kabinde tezgahın varlığı
  • Arabanın sağ kanadındaki plakadaki lisans numarası
  • Ana lambanın kırmızı renkte yanar olduğunu görürseniz, o zaman araba meşgul olur. Yeşil - sürücü ücretsizdir. Bir örtü ile kaplanmış - rotada bir taksi yoktur.
Özel tüccarlar - daha nadir kuşlar, ama var. Kabin içinde kontuar yoktur ve sadece nakit kabul ederler. Servisleri daha pahalıdır ve her biri kendi fiyatlarını belirler. Genellikle hizmetlerini İnternet üzerinden sunarlar.
Üçüncü kategori sol veya bombilladır. Bunlar yolun gerçek korsanlar, ulaşım için çılgın miktarlar talep ediyorlar. Sadece tren istasyonlarının , otellerin ve birçok turistin bulunduğu diğer yerlerin yakınında çalışırlar Bunları tanımak zordur, çünkü otomobillerin “dekoru” ile kendilerine dikkat çekmezler, potansiyel müşterilere bağımsız olarak bakmayı tercih ederler, özellikle de acele saatlerde hizmetlerini empoze etmeye çalışırlar.
Doğal olarak, kabinde hiçbir sayaç yoktur, fiyatlar boşluk bırakır ve çoğu zaman teslimat vermezler. Yolun sonunda tutarı zorlamaya çalışırsanız, sürücü arabadan dışarı fırlayabilir ve yardım için polisi arayarak bir karışıklık yapabilir. Kural olarak, yolcular sadece onu sakinleştirmek için daha hızlı ödeme yapmaya çalışırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder